Ouder- en Jeugdsteunpunt
Zuid-Oost Utrecht

Wat is leerweg­ondersteunend onderwijs (LWOO)?

Young girl sitting at the dining table at home working on her homework from school typing out an answer on a laptop computer, e-learning concept

Antwoord

Het leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) is er voor vmbo-leerlingen die extra hulp nodig hebben om hun diploma te halen. Scholen beslissen zelf hoe de ondersteuning er precies uitziet. Dat kunnen kleinere klassen zijn, huiswerkbegeleiding, bijles of training. Het is geen aparte school, maar een ‘pakket’ van extra ondersteuning. In sommige samenwerkingsverbanden heet het leerwegondersteunend onderwijs anders. En het verschilt per samenwerkingsverband of en hoe dit moet worden aangevraagd. Voor leerwegondersteunend onderwijs is soms een aanvraag nodig bij het samenwerkingsverband en soms een toelaatbaarheidsverklaring. Lees hierover meer bij de vragen ‘Wat is een samenwerkingsverband?’ en ‘Wat is een toelaatbaarheidsverklaring (TLV)?

Andere relevante vragen

Is je vraag beantwoord?
of niet gevonden wat je zocht?

Je mag altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je vaak verder helpen en zo niet, dan verwijzen we je door naar iemand die dat wel kan. We leggen dan ook uit waarom we je doorverwijzen.
Klik op contact hieronder en vul het formulier in. Chatten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.

High angle view of disabled schoolgirl looking at camera and sitting at desk in classroom of elementary school

Contact

Zoek