Ouder- en Jeugdsteunpunt
Zuid-Oost Utrecht

Adressen en links

Black father in living room have a fun playing together on warm floor at home.Happy African family dad hugging, embracing his lovely child while lying on the floor.Sweet moments of fatherhood concept.
Black father in living room have a fun playing together on warm floor at home.Happy African family dad hugging, embracing his lovely child while lying on the floor.Sweet moments of fatherhood concept.

Hieronder vind je instellingen en links voor passend onderwijs in het basis- en voortgezet onderwijs.

CJG

CJG staat voor Centrum voor Jeugd en Gezin. Het CJG is er voor alle kinderen, jongeren, opvoeders en gezinnen, grootouders, professionele opvoeders en anderen die met kinderen en/of hun ouders werken. Het CJG biedt onder andere cursussen voor ouders en kinderen aan.

CvTE

Het College voor Toetsen en Examens heeft regels opgesteld voor welke aanpassingen toegestaan zijn voor eindexamens.

Gemeente

De gemeente is verantwoordelijk voor de jeugdhulp en het leerlingenvervoer. In de gemeente waar de gezaghebbende ouder(s) woont, kan jeugdhulp en vervoer worden aangevraagd. SWV ZOUT en SWV VO-ZOU bestrijken het gebied van de volgende gemeenten: Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Geschillencommissie passend onderwijs

De geschillencommissie is er voor een ernstig verschil van inzicht tussen ouders en de school of het schoolbestuur. Het kan gaan om (de weigering van) toelating van leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben; de verwijdering van alle leerlingen; en /of de vaststelling en bijstelling van het ontwikkelingsperspectief voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

JGZ

JGZ staat voor jeugdgezondheidzorg. Bij de JGZ werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. Zij volgen de ontwikkeling van alle kinderen tussen 0 en 18 jaar en bieden hulp bij opvoeden en opgroeien.

Is je vraag beantwoord?
of niet gevonden wat je zocht?

Je mag altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je vaak verder helpen en zo niet, dan verwijzen we je door naar iemand die dat wel kan. We leggen dan ook uit waarom we je doorverwijzen.
Klik op contact hieronder en vul het formulier in. Chatten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.

High angle view of disabled schoolgirl looking at camera and sitting at desk in classroom of elementary school

Contact

Zoek