Ouder- en Jeugdsteunpunt
Zuid-Oost Utrecht

Wat is een zorg-onderwijsarrangement?

Side view at multi-ethnic group of students using laptop while studying in college, featuring boy using wheelchair

Antwoord

Soms lukt het even niet meer om naar school te gaan. Bijvoorbeeld omdat de leerling moeilijk in een groep kan functioneren. Of omdat nog niet helemaal duidelijk is wat er aan de hand is en wat de leerling nodig heeft om wel weer naar school te gaan.
Het kind kan dan tijdelijk (dag)behandeling volgen buiten school. Het kind blijft ingeschreven op school, de school houdt dus zorgplicht. Het is belangrijk om wel verbinding met school te houden zodat de overgang terug naar school soepel verloopt. Er wordt daarom, waar dat kan, onderwijs gegeven op de plek waar het kind dan is. Hiervoor maken de school, de ouders, de leerling en de zorgaanbieder samen een plan. Het kind krijgt eerst veel zorg en een beetje onderwijs en stap voor stap wordt het steeds meer onderwijs en minder zorg. De ouders, de leerling, de school en de zorgaanbieder werken hiervoor nauw met elkaar samen. Zo lang het kind nog niet fysiek naar school gaat, spreken we over een zorgonderwijsarrangement.

Andere relevante vragen

Is je vraag beantwoord?
of niet gevonden wat je zocht?

Je mag altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je vaak verder helpen en zo niet, dan verwijzen we je door naar iemand die dat wel kan. We leggen dan ook uit waarom we je doorverwijzen.
Klik op contact hieronder en vul het formulier in. Chatten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.

High angle view of disabled schoolgirl looking at camera and sitting at desk in classroom of elementary school

Contact

Search