Ouder- en Jeugdsteunpunt
Zuid-Oost Utrecht

Wat is onderwijsondersteuning?

Young african american man holding, embracing, comforting smiling happy calm black cute kid daughter, blurred mother sitting on couch on background, loving supporting family concept.

Antwoord

Onderwijsondersteuning is alle onderwijsgerelateerde hulp en begeleiding die ervoor zorgen dat een kind (weer) zo goed mogelijk leert en ontwikkelt op school. In de regio Zuidoost Utrecht zijn de scholen verantwoordelijk voor het bieden van deze ondersteuning op twee manieren:

  • De basisondersteuning: dit is ondersteuning die iedere school verplicht moet kunnen bieden. De afspraken over basisondersteuning vind je hier.
  • De extra ondersteuning: dit is ondersteuning die complexer of intensiever is dan de basisondersteuning. Scholen kunnen en mogen verschillen in welke vormen van extra ondersteuning zij aanbieden. Wat een school kan vind je beschreven in hun schoolgids.

Voor basisondersteuning en extra ondersteuning ontvangen scholen geld dat verdeeld wordt door het samenwerkingsverband. Een school kan niet weigeren om ondersteuning te bieden omdat ze geen geld heeft.

Andere relevante vragen

Is je vraag beantwoord?
of niet gevonden wat je zocht?

Je mag altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je vaak verder helpen en zo niet, dan verwijzen we je door naar iemand die dat wel kan. We leggen dan ook uit waarom we je doorverwijzen.
Klik op contact hieronder en vul het formulier in. Chatten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.

High angle view of disabled schoolgirl looking at camera and sitting at desk in classroom of elementary school

Contact

Zoek