Ouder- en Jeugdsteunpunt
Zuid-Oost Utrecht

Hoe wordt passend onderwijs geboden aan hoog- en meerbegaafde leerlingen?

Portrait of african girl writing solution of sums on white board at school. Black schoolgirl solving addition sum on white board with marker pen. School child thinking while doing mathematics problem.

Antwoord

Scholen zijn verplicht om als onderdeel van de basisondersteuning (de ondersteuning die elke school in de regio móet bieden) over expertise, aanbod, materialen en mogelijkheden te beschikken die goed onderwijs aan meer- en hoogbegaafde leerlingen mogelijk maakt. Als er meer nodig is dan deze basisondersteuning (bijvoorbeeld als leerlingen naast hoogbegaafdheid óók een andere ondersteuningsvraag hebben) kan de school hier met behulp van extra ondersteuning een arrangement voor organiseren.

Ook binnen het gespecialiseerd onderwijs vinden er aanpassingen plaats. Met meer kennis en ondersteuning voor (hoog)begaafde leerlingen die extra intensieve ondersteuning nodig hebben, proberen we beter aan te sluiten bij wat deze leerlingen nodig hebben.

Wilt u meer weten over wat de school kan bieden? In de schoolgids van elke school staat aangegeven welke ondersteuning en begeleiding de school biedt. Ook kun je contact opnemen met de school en vragen naar hun mogelijkheden voor deze leerlingen.

Andere relevante vragen

Is je vraag beantwoord?
of niet gevonden wat je zocht?

Je mag altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je vaak verder helpen en zo niet, dan verwijzen we je door naar iemand die dat wel kan. We leggen dan ook uit waarom we je doorverwijzen.
Klik op contact hieronder en vul het formulier in. Chatten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.

High angle view of disabled schoolgirl looking at camera and sitting at desk in classroom of elementary school

Contact

Zoek