Ouder- en Jeugdsteunpunt
Zuid-Oost Utrecht

Wat is Buitenkans?

Three child eat, appetizing school lunch. Healthy school lunch: apple, juice, hamburger, vegetable,after education..

Antwoord

Soms loopt een leerling tijdelijk vast in het reguliere onderwijs. Het is dan vaak onduidelijk wat hij of zij van een school nodig heeft om zich weer veilig verder te ontwikkelen. In dat geval is het mogelijk leerlingen tijdelijk op te vangen op BUITENKANS. Dit is een tijdelijke opvangvoorziening voor kinderen die (bijna) thuis komen te zitten. BUITENKANS biedt een veilige onderwijsplek en onderzoekt wat leerlingen nodig hebben om tot leren te komen. In maximaal 13 schoolweken worden leerlingen begeleid door ervaren leerkrachten en een pedagogisch medewerker met ondersteuning van een orthopedagoog. Door observatie, doelgericht werken, gedragsinterventies en evaluatie, ontwikkelt het kind steeds meer onderwijsvaardigheden. Met ouders en verzorgers bespreken we de doelen, waarbij alle betrokkenen aan tafel zitten. Veiligheid, nabijheid en specifieke aandacht zijn eerste uitgangspunten.

Tijdens de periode op BUITENKANS gaan we op zoek naar een passende vervolgplek voor onderwijs. Dit is in eerste instantie de verwijzende school. Alleen wanneer gemeenschappelijk wordt vastgesteld dat terugplaatsing niet passend is, zal een alternatieve onderwijsplaats voor de leerling worden gezocht.

Andere relevante vragen

Is je vraag beantwoord?
of niet gevonden wat je zocht?

Je mag altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je vaak verder helpen en zo niet, dan verwijzen we je door naar iemand die dat wel kan. We leggen dan ook uit waarom we je doorverwijzen.
Klik op contact hieronder en vul het formulier in. Chatten kan ook met de WhatsApp knop rechtsonder in het scherm.

High angle view of disabled schoolgirl looking at camera and sitting at desk in classroom of elementary school

Contact